.

Les Rencontres de Marseille-Provence 27-30 juni

The Association of European cities and regions for culture –Les Rencontres– inbjuder till en konferens i Marseille, arrangerad i samarbete med PACA Region och city of Marseille (kulturhuvudstaden 2013) Programmet http://www.lesrencontres.eu/images/stories/pdf/marseille_lesrencontres_programme_EN.pdf innehåller presentationer av innovativa kulturprojekt i EU och grannländerna kring Medelhavet och workshops om möjliga partnerskap/ projektsamarbeten.

Arts & Audiences konferens i Helsingfors, 21-23 augusti 2013

”A Nordic Conference on extending audience engagement and artistic partnerships”

Sommaren avslutas i Helsingfors med ett fullmatat Helsinki Festival som pågår mellan den 16 augusti och 1 september  http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/en/search/

Tre dagar ägnas åt en konferens med en mängd presentationer av nordiska publikutvecklingsprojekt. Konferensen modereras av Chris Torch från Intercult.

Mer info om programmet och anmälan: http://artsandaudiences.com

European Culture Forum 4-6 november 2013

Vartannat år arrangerar Europakommissionen, DG Culture and Education en europeisk kulturkonferens i Bryssel. Konferensen samlar drygt 800 deltagare från alla europeiska länder och programmet innehåller det senaste för och om kultursektorn i EU.

Årets program bygger på tre tematiska områden

–       Att mäta kulturens sanna värde och hur fungerar ett kulturellt eko-system

–       Finansiering av kultur i en tid av digitalisering med nya finansieringsmodeller

–       Publikutvecklingsstrategier, partnerskap och samarbete med andra sektorer

Konferensprogrammet är inte helt klart ännu men boka in den 4-6 november i almanackan. Access Europa arrangerar en gemensam resa för plattformens medlemmar till Bryssel och till konferensen, vi återkommer med mer information om programinnehållet och anmälan.

Aktuell informationen om konferensen publiceras här

http://ec.europa.eu/culture/news/20130502-european-culture-forum-2013_en.htm

VALUE OF CULTURE i Amsterdam 20-24 augusti

Hur mäter kulturens ekonomiska värde?

Den 20-24 augusti 2013 återkommer Centre for Research in Arts and Economics (CREARE) med International Summer School in Cultural Economics i Amsterdam. Kursen är framtagen med stöd av kulturekonomiska institutet på Erasmus University i Rotterdam, som för övrigt erbjuder en internationell masterutbildning i kulturekonomi.

Kursavgiften är 1600 Euro och det finns möjlighet att söka stipendium för deltagande.

Mer information

http://www.crearefoundation.nl/Value_of_Culture_course