Under sommaren har två konstnärliga projekt huserat i Intercult Annexet genom tävlingen SMart Space /studio. När en av vinnarna ville presenterar resultatet av sitt sex veckor långa arbete så kunde vi självklart inte säga annat än ja! Särskilt med tanke på att Luciana Amado arbetar med frågor som ligger Intercult varmt om hjärtat.

Konstnären Luciana Amado presenterar dokumentären S O U V E N I R S
NÄR: Lördag 24 augusti från 16:00
VAR: Intercult Annexet,  Nytorgsgatan 15, Stockholm.
Presentationen är kostnadsfri och vi serverar snacks, vin och kaffe

Long time ago I lost my place in the world.
And then, only after that, I realized I’ve gained the most incredible thing:
I belong to Everywhere, and Everywhere belongs to me.

S O U V E N I R S bygger på intervjuer med människor som flyttat till Stockholm eller har erfarenheter av andras migration. Luciana Amado gestaltar berättelserna i mikroinstallationer med hjälp av figurer, objekt, textilier, temperaturer, ljud, ljus och till och med doft. Installationerna utgör scener som hon sedan filmar.

”It is beautiful and originally made, with different tools as lights, videos, audios and textiles mixed into kids toys. You can almost feel the stories behind them, and even make them your own.” Ninel Díaz

Konstnären Luciana Amado har en bakgrund som grafisk designer och scenograf i Argentina. Efter många år framför datorn började hon utforska rummet. http://lucianaamado.com

Med SMart Space vill SMartSe ge stöd och möjligheter till kreativa frilansare. SMart Space /studio gav en studioplats i sex veckor under sommaren till den bästa idén. 70 kreativa projekt kom in och många idéer var så bra att två vinnare utsågs. Läs mer på smartspaceblog.tumblr.com (http://smartspaceblog.tumblr.com/)

SMartSe (http://smartse.org) grundades av Intercult och SMartBe 2012. Kreativa frilansare erbjuds att fakturera utan egen firma, hantera projekt och tillfälliga samarbeten, offentlig finansiering och internationella uppdrag. Det kostar ingenting att registrera sig.

För mer information och intervjuer, kontakta:

Vanessa Ware, kommunikationsansvarig, Intercult
T: 08 644 10 23
M: 070 750 24 54
vanessa.ware@intercult.se

Intercult arbetar för att internationalisera svenskt kulturliv. Vi skapar storskaliga transnationella och gränsöverskridande konstprojekt. Vi är aktiva på den kulturpolitiska arenan i Sverige och Europa. Vi driver  Europeiskt Resurscentrum för Kultur (ERK) och Europa Direkt, som riktar sig  till kulturaktörer som söker verktyg och perspektiv för att arbeta internationellt och interkulturellt.

Intercult har verksamhetsstöd från  Statens Kulturråd, Stockholms kulturförvaltning och Stockholms läns landsting. Våra projekt stöds av EU:s kulturprogram, Svenska Institutet, Kulturkontakt  Nord och regional och lokal finansiering där vi verkar.
www.intercult.se