Årets fjärde plattformsmöte arrangeras den 21 november kl.14.00–17.00 på Intercult.

Det är dagen innan kulturkonferensen Det Europeiska projektets framtid och vi hoppas att så många som möjligt kommer att vara där! Då är också några av oss hemkomna från European Culture Forum i Bryssel där vi fått reda på senaste nyheter från EU. Under plattformsmötet presenterar vi nyheter om Kreativa Europa och summerar intrycken med sikte på framtiden för kultursektorn i Sverige.

Birgitta Olsson från Film I Halland arbetar sedan flera år tillbaka med ungdomar på Balkan och i Georgien som stöds av Creative Force programmet från Svenska Institutet. Birgitta är precis hemkommen från Sarajevo och Italien med många nya samarbeten på gång och berättar för oss hur det går till att bygga sitt internationella nätverk. En presentation som inspirerar till ett stort och viktigt internationellt arbete!

Björne Hegefeldt från Tillväxtverket är en expert på strukturfonder i Sverige och har lovat att berätta om de nya strukturfondsprogrammen som vi i Sverige berörs av med en speciell synvinkel på kultur och kreativa näringar.

TID: 21 november kl. 14.00–17.00
PLATS: Intercult, Sandbacksgatan 8, Stockholm
ANMÄLAN: Sista dag för anmälan är 15 november

Medlemmar i Access Europa anmäl er här
Anmälan till Prova på erbjudande för icke-medlemmar

Program

14.00–14.45 Från Halland till världen – hur går det till att med film som verktyg utveckla ett spännande internationellt ungdomssamarbete i regionen, med sikte på ungas engagemang i demokratifrågor.
Birgitta Olsson, Kultur i Halland/Film i Halland, Vice President International Youth Media Summit.

14.45–15.30 Kultur/ kreativa näringar i strukturfonderna 2014–2020
Björne Hegefeldt arbetar på Tillväxtverket, internationella avdelningen med fokus på koordineringen av Östersjöstrategin och gränsöverskridande utvecklingsfrågor. Han har tidigare arbetat på svenska regionkontor och kommissionens DG REGIO i Bryssel. Björn kommer att berätta om de nya strukturfondsprogrammen och hur kultur (kanske mest kreativa näringar) kan ta plats i en del av dessa program under den kommande programperioden.

15.30–16.00 Nyheter om Kreativa Europa inför den första utlysningen, Iwona Preis, Intercult

16.00 Summering av intryck från European Culture Forum, diskussion som leds av Chris Torch, Senior Associate på Intercult.

17.00 Avslutning med mingel – vi bjuder på vin och tilltugg, stanna gärna hela kvällen!