Intercult
Pressmeddelande från Intercult 20140403


Flera års förberedelse med Intercult i spetsen tillsammans med partners från alla Europas hörn: konst möter publik.

Put yourself in my placeett multimedia-projekt
av: Milijana Babić (Rijeka, Kroatien) & Ida Hansson (Umeå, Sverige)

Pressvisning: Torsdag 3 april kl 11
Öppning: Fredag 4 april kl 19

Efter att många konstnärer och forskare har besökt Europas hörn genom CORNERS Xpeditioner till Balkan, Kaukasus, Ukraina och Västerbotten, är det nu dags att inleda en spännande fas där konst möter publik. Öppningen sker under Umeå 2014 med verket Put yourself in my place. Det förenar Balkan med det nordliga rummet genom ett vågat och utmanande “utbyte” mellan Milijana Babić och Ida Hansson.

De båda konstnärerna har utvecklat sitt eget sätt att synliggöra skillnader. Under flera veckor byter de plats med varandra. Genom att placera den egna personligheten i en annan människas livssituation för en längre tid, undersöker de hur utbytet påverkar både personligheten och den egna arbetsprocessen.

Samproducenter:
Drugo more (Rijeka) & Intercult (Stockholm) med Umeå 2014 och Verkligheten

Tid: Pressvisning: 3 april, kl 11 med bl a Fredrik Lindegren, Umeå2014 och Chris Torch, konstnärlig ledare/CORNERS
Öppning: 4 april, kl 19
Plats: CORNERS-huset, Skolgatan 91, UmeåFör mer information och intervjuer kontakta:

Chris Torch/Intercult
M: 070 554 10 23
chris.torch@intercult.se

CORNERS är en interkulturell konstnärlig plattform som skapas och drivs utifrån ett samarbete mellan olika kulturinstitutioner från europas hörn. www.cornersofeurope.org

Med stöd från: IASPIS, Department of Culture of the City of Rijeka, Ministry of Culture of the
Republic of Croatia, Foundation Kultura nova, Västerbottens Kuriren, Novi list.

Intercult arbetar för att internationalisera svenskt kulturliv. Vi skapar storskaliga transnationella och gränsöverskridande konstprojekt. Vi är aktiva på den kulturpolitiska arenan i Sverige och Europa. Vi driver medlemsplattformen ACCESS EUROPA och Europa Direkt, som riktar sig  till kulturaktörer som söker verktyg och perspektiv för att arbeta internationellt och interkulturellt.

Intercult har verksamhetsstöd från  Statens Kulturråd, Stockholms kulturförvaltning och Stockholms läns landsting. Våra projekt stöds av EU:s kulturprogram, Svenska Institutet, Kulturkontakt  Nord och regional och lokal finansiering där vi verkar.
www.intercult.se