Juryn med representanter från Fotografiska, Centrum För Fotografi, Intercult, Södra Teatern, Polska institutet har nominerat sex foton bland alla bidrag till Katarina Kvartersdags fototävling. Vinnaren utses lördag 12 maj 14:00 på Katarina Kvartersdag. Tävlingen arrangeras för andra året i rad, i år med temat kontraster i Katarinakvarteren. Både amatörer och professionella har skickat in bidrag.  Deltagarna tävlar om  juryns pris och publikens pris.

De nominerade till juryns pris är:


Sven Tegelmo “Mäster Mikaels Gata”


Andrzej Markiewicz “De sista solstrålarna. Klevgränd 3”


Johanna Mork “Katarinavägen. Man made environment.”


Felix Cygnaeus Ljungqvist “En mulen natt över Fotografiska”


Deni Mårdvall “Slussen”


Arne Strömberg “En kväll i juni i Björns Trädgård”

Ladda ner fotona högupplösta

I juryn sitter:
Maria Patomella, Curator, Fotografiska
Johanna Wulff , Fotograf, CFF-Centrum för fotografi
Anna Tomaszewska, Bitr direktör, Polska Institutet
Nadia Izzat, Teaterchef, Södra Teatern
Vanessa Ware, Kommunikationsansvarig, Intercult

Publikens vinnare avgörs på Facebook, den som får mest likes vinner. Juryns pris utses av representanter från Katarina Kvartersdags arrangörer och fotobranschen. Priser, från jurymedlemmarnas organisationer, som inspirerar till nya upplevelser i kvarteren och fotograferingskonsten utlovas. Femtiotalet bidrag har skickats in av både amatörer och professionella.

Vanessa Ware, Intercult, initiativtagare till fototävlingen:
Varje år samlas en samling porträtt av Katarinakvarteren. Vi ser att det blir en större bredd bland motiven, från de klassiska Söders höjder till urban posei. Målet är att göra en fotoutställning med minst dubbelt så många deltagare.”

Prisutdelning: 14:00 lördag 12 maj på Interuclt, Nytorgsgatan 15.

Om Katarina Kvartersdag:
För tredje året i rad bjuder grannarna Södra Teatern, Intercult, Europa Direkt Intercult, Dramalabbet, Katarina Församling och Polska institutet på en kulturell heldag för stora som små. Nytt för i år är loppis med inspiration av upcycling. Filosofin är att ta tillvara på material och bruksföremål för att skapa nya produkter med nya funktioner. Dessutom fylls kvarteren med stadsvandring bland rika och fattiga, lokal konstutställning, samtal om Södermalms väg från fattigdom till rikedom, fototävling, ungdomsteater, barndans, klubb och lite till.

För  frågor kontakta
Vanessa Ware, kommunikationsansvarig, Intercult
vanessa.ware@intercult.se, T: 08 644 10 23, M: 070 750 24 54

Intercult arbetar för att internationalisera svenskt kulturliv.  Vi skapar storskaliga transnationella och gränsöverskridande konstprojekt. Vi  är aktiva på den kulturpolitiska arenan i Sverige och Europa. Vi driver  Europeiskt Resurscentrum för Kultur (ERK) och Europa Direkt, som riktar sig  till kulturaktörer som söker verktyg och perspektiv för att arbeta  internationellt och interkulturellt.

Intercult har verksamhetsstöd från  Statens Kulturråd, Stockholms kulturförvaltning och Stockholms läns landsting.  Våra projekt stöds av EU:s kulturprogram, Svenska Institutet, Kulturkontakt  Nord och regional och lokal finansiering där vi  verkar.