Katarina Kvartersdag 28 maj
Katarinakvarteren i världen
Lördagen den 28 maj är det den andra Katarina Kvartersdagen någonsin. Det är grannarna Intercult, Polska institutet, Dramalabbet, Katarina Församling och Södra Teatern som går samman för att skapa kvartersanda och visa kvarterskultur.

“Katarina Kvarteren är lite lugnare än Götgatan och SoFo, men det pågår otroligt mycket intressant här. Det vill vi visa upp! Under tolv timmar bli kvarteren blir som ett kulturhus med fem minuters promenad mellan aktiviteterna…” säger Vanessa Ware, kommunikationsansvarig på Intercult.

Arrangörerna arbetar både lokalt och internationellt, det märks i programmet. Det bjuds på kvartersmingel, samtal om medborgarskap i EU och hbtq i polska och svenska kyrkan, reading av ny georgisk dramatik, jazzkonsert med Ulrika Murray och DJ-kavalkad. I tolv timmar, från ett till ett, blir kvarteren till ett kulturhus med fem minuters promenad mellan aktiviteterna. Den röda tråden i årets program är individens plats i samhället. Med inspiration, diskussion och feststämning ska kvartersandan väckas till liv.

Fototävling
På torsdag 19 maj öppnar en fototävling på Facebook. Genom att ladda upp gamla och nya bilder från kvarteret kan man vara med och tävla om två helkvällar i kvarteren.  Vinnare utses på kvartersdagen.

Programmet i korthet

Fri entré till samtalen, reading & klubb (med kvartersknapp) och 50 kr i dörren till konserten.

13.00 Intercult – Kick-off! Prisutdelning fototävling.

13.30 Europa Direkt Intercult – Samtal Vi medborgare och Europa med en av Sveriges främsta EU-experter, Pierre Schellekens, chef för EU-kommissionens representation i Sverige

15.15 Katarina Kyrka – Rundvandring

16.00 Dramalabbet –  Reading ny georgisk dramatik. “Presidents visit” av Lasha Bughadze. Texter av Nino Suramelashvili om hur det är att vara svensk och av Johanna Emanuelsson om hur det är att vara georgisk. På engelska.

17.30 Europa Direkt Intercult – Kvartersmingel, en bit mat & dryck

19.00 Katarina Kyrka – Jazz/popkonsert Ulrika Murray

20.30 Katarina Kyrka i samarbete med Polska institutet – Samtal En kyrka öppen för hbtq – utopi eller kristna ideal i verkligheten. Szymon Niemiec och Niklas Olaison, i ett samtal om kampen för mänskliga rättigheter.

r a k e t a visar film under kvällen

22.00 Södra Teatern – Klubb Outernational – världsförbättrande lördagsunderhållning!

www.katarinakvartersdag.se