Lördagen den 12 maj är det kvartersdag i Katarinakvarteren på Södermalm. För tredje året i rad bjuder grannarna Södra Teatern, Intercult, Europa Direkt Intercult, Dramalabbet, Katarina Församling och Polska institutet på en kulturell heldag för stora som små.


Andrzej Markiewicz vann Katarina Kvartersdags fototävling 2011.
Högupplösta bilder

Nytt för i år är loppis med inspiration av upcycling. Upcycling är det nya svarta i loppissvängen. Filosofin är att ta tillvara på material och bruksföremål för att skapa nya produkter med nya funktioner. Dessutom fylls kvarteren med stadsvandring bland rika och fattiga, lokal konstutställning, samtal om Södermalms väg från fattigdom till rikedom, fototävling, ungdomsteater, barndans, klubb och lite till.

En fototävling med bilder från kvarteren på temat kontraster pågår fram till den 8 maj. Fina priser från arrangörerna och partnern Fotografiska utlovas. Juryns och publikens pris delas ut på kvartersdagen. I juryn sitter representanter från arrangörerna och fotobranschen.

PROGRAMMET I KORTHET
Fri entré till aktiviteterna och kvarterspris till ungdomsföreställningen Fisken.

10:00 – 14:00 UPCYCLING:LOPPIS med café på Katarina Församlings gård
Inredningsarkitekten Sofia Biribakken visar exempel på upcycling under dagen. En del av arbetet i Katarina Församlings Sociala Företagande.

11:00 – 13:00 BARNRYTMIK på Dramalabbet
För 0-6-år. Med musikpedagogerna Dominika Zacharuk och Ewa Nordin. Arr. Polska Teatersällskapet i Sverige.

11:00 – 13:00 Konstutställning TILLVARONS SYMMETRI på Katarina Kyrka
Målaren Magnus Carlén och fotografen Arne Widman arbetar med och mot antagandet att det finns symmetri i tillvaron. Konstnärerna är på plats.

12:30 – 14:00 STADSVANDRING i kvarteren
Mötesplats: Utanför Katarina kyrkans ingång. Med Rune Lemon. Kvarterens fattiga och rika, häxor och bödlar, från dåtid till nutid.

14:00 – 14:10 FOTOTÄVLING KATARINA KVARTERSDAG 2012-PRISUTDELNING på Europa Direkt Intercult

14:10 – 15:30 Samtal ”FRÅN FATTIGDOM TILL RIKEDOM PÅ SÖDERMALM OCH I EUROPA” på Europa Direkt Intercult
Med Pierre Schellekens, Chef för EU-kommissionen i Sverige, Tomas Lindström och Daniel Nordlund, Katarina församlings Sociala företagande. Fika serveras.

17:00 Ungdomsföreställningen ”FISKEN” på Dramalabbet i samarbete med Unga Tur
Unga Tur spelar Gunnar Erikssons prisbelönta pjäs om våld, mobbing och utanförskap. För 13-19 åringar. Biljettpriser från 60 kr, boka på www.dramalabbet.com

21:00 – 01:00 Klubb OUTERNATIONAL på Södra Teatern
Södrans originalklubb och tillika världsförbättrande lördagsunderhållning, med livegig. GRATIS för alla deltagare, fråga arrangörerna efter koden under dagen.

Läs merwww.katarinakvartersdag.se

Pressbilder finns att ladda ner här

För  frågor kontakta
Vanessa Ware, kommunikationsansvarig, Intercult
vanessa.ware@intercult.se
, T: 08 644 10 23, M: 070 750 24 54

Intercult arbetar för att internationalisera svenskt kulturliv.  Vi skapar storskaliga transnationella och gränsöverskridande konstprojekt. Vi  är aktiva på den kulturpolitiska arenan i Sverige och Europa. Vi driver  Europeiskt Resurscentrum för Kultur (ERK) och Europa Direkt, som riktar sig  till kulturaktörer som söker verktyg och perspektiv för att arbeta  internationellt och interkulturellt.

Intercult har verksamhetsstöd från  Statens Kulturråd, Stockholms kulturförvaltning och Stockholms läns landsting.  Våra projekt stöds av EU:s kulturprogram, Svenska Institutet, Kulturkontakt  Nord och regional och lokal finansiering där vi  verkar.
www.intercult.se