Arrangemangen är GRATIS om inget annat anges!
För mer information om varje programpunkt, scrolla ned för sidan.

10:00 – 14:00 UPCYCLING:LOPPIS med café
Katarina Församlingsgård
Inredningsarkitekten Sofia Biribakken visar exempel på upcycling, från gammalt till nytt, under dagen. En del av arbetet i Katarina Församlings Sociala Företagande.

11:00 – 13:00 BARNRYTMIK
Dramalabbet
För 0-6 åringar. Med musikpedagogerna Dominika Zacharuk och Ewa Nordin. Arrangerat av Polska Teatersällskapet i Sverige.

11:00 – 13:00 Konstutställning TILLVARONS SYMMETRI
Katarina Kyrka
Målaren Magnus Carlén och fotografen Arne Widman arbetar med och mot antagandet att det finns symmetri i tillvaron. Konstnärerna är på plats.

12:30 – 14:00 STADSVANDRING
Mötesplats: Utanför Katarina kyrkans ingång
Kvarterens fattiga och rika, häxor och bödlar, från dåtid till nutid. Med Rune Lemon.

14:00 – 14:10 FOTOTÄVLING KATARINA KVARTERSDAG 2012-PRISUTDELNING
Europa Direkt Intercult

14:10 – 15:30 Samtal ”FRÅN FATTIGDOM TILL RIKEDOM PÅ SÖDERMALM OCH I EUROPA”
Europa Direkt Intercult
Med Pierre Schellekens, Chef för EU-kommissionen i Sverige, Tomas Lindström, Livsstegen Katarina Församling och Daniel Nordlund, Katarina församlings Sociala företagande. Fika serveras.

17:00 UngdomsföreställningenFISKEN”
Dramalabbet
Unga Tur spelar Gunnar Erikssons prisbelönta pjäs om våld, mobbing och utanförskap. För 13-19 åringar. Biljettpriser från 60 kr, boka på www.dramalabbet.com

21:00 – 01:00 Klubb OUTERNATIONAL
Södra Teatern
Södrans originalklubb och tillika världsförbättrande lördagsunderhållning, med livegig. GRATIS för alla deltagare, fråga arrangörerna efter koden under dagen.

Upcycling:Loppis

Tid: 10:00-14:00
Plats: Katarina Församlingsgård
Arrangör: Katarina Församling

Upcycling är det nya svarta i loppissvängen! Det är en del av arbete i Katarina församlings Sociala Företagande. Filosofin är att ta tillvara på material och bruksföremål för att skapa nya produkter med nya funktioner. Inredningsarkitekten Sofia Biribakken från butiken The Biribakkens Crafts & Creations visar exempel på upcycling, från gammalt till nytt, under dagen. Dessa tillverkas på ett miljövänligt, lokalt och hållbart tillvägagångssätt.

Anmälan till loppisen skickar du till: tomas.lindstrom@svenskakyrkan.se. Att hyra ett bord kostar 100:-, därefter 50:- för varje extrabord, dock max 3 bord per säljare. Hyresintäkterna går till att hjälpa människor till arbete via Katarina församlings Sociala Företagande.

Barnrytmik

Tid: 11:00-13:00
Plats: Dramalabbet, Östgötagatan 2
Arrangör: Europa Direkt Intercult, Polska Teatersällskapet i Sverige

Barnrytmik med musikpedagogerna Dominika Zacharuk och Ewa Nordin från Polska Teatersällskapet i Sverige är musik-, sång och rörelseupplevelse för alla barn mellan 0-6 år. Rytmik är ett fantastiskt sätt för att få barn att ta del av musik med hela kroppen och bygger en god grund för barnets fortsatta musikaliska utveckling.

”Tillvarons symmetri” – En konstutställning av Arne Widman och Magnus Carlén

Tid: 11:00-13:00
Plats: Katarina Kyrka
Arrangör: Katarina Församling
I samband med Katarina Kvartersdag kommer konstnärerna befinna sig på plats för personlig visning mellan kl.11-13.

I utställningen undersöker konstnärerna förhållandet mellan symmetri i sin enklaste form, spegelsymmetrin och det som kan uppfattas som att vara mitt i någonting rent fysiskt, som i den långa gången eller barockträdgården. Uppgiften kan tyckas omöjlig, men någonstans finns viljan att ordna. Kan man dra paralleller från Artistoteles idé om en medelväg till Boullées överdådiga arkitektur som upphöll sig med variationer runt symmetri eller viljan att göra gardinuppsättningar med lampor som utgår från mitten? Eller känslan att vara mitt i livet men inte veta när. Visas i Katarina Kyrka 6-27 maj.

Stadsvandring med Rune Lemon

Tid: 12:30-14:00
Mötesplats: Utanför Katarina Kyrkans ingång
Arrangör: Europa Direkt Intercult

En unik möjlighet att lära känna kvarteren runt Katarina Kyrkan. Fattiga och rika, häxor, bödlar med vanligt och ovanligt folk kring Katarina Kyrkan ner till Nytorget med en doft av ”mina drömmars stad”.

Samtal ”Från fattigdom till rikedom på Södermalm och i Europa”

Tid: 14:10-15:30
Plats: Intercult Annexet, Nytorgsgatan 15
Arrangör: Europa Direkt Intercult

Ett samtal med PIERRE SCHELLEKENS, chef för EU-Kommissionen i Sverige, TOMAS LINDSTRÖM, verksamhetsledare Livsstegen Katarina Församling och DANIEL NORDLUND, projektledare i Katarina församlings Sociala Företagande på temat:

Europa Direkt Intercult bjuder in till ett samtal om Södermalms väg från stadens fattigaste område till dagens mångfacetterade stadsdel, med koppling till EU:s bekämpning av fattigdom och social utestängning. Syns den europeiska problematiken även hos oss? Har vi någonting gemensamt med Europa, påverkas vi och våra grannar av den globala utvecklingen, hur kan vi även på hemmaplan arbeta mot social utestängning och på det sättet ta ansvar för vår lokala del av Europa 2020 strategin? Tanken är svindlande, vi får hjälp att diskutera den av Pierre Schellekens, chef för EU-kommissionens representation i Sverige och andra inbjudna gäster.

Ungdomsföreställning ”Fisken”

Tid: 17:00
Plats: Dramalabbet, Östgötagatan 2
Arrangör: Dramalabbet
Biljetter: Specialpriser för Katarina Kvartersdag: ungdomar under 18 år 60 kr, arbetslösa och pensionärer 100kr, vuxen 160 kr. Boka på www.dramalabbet.com

UngaTur i samarbete med Dramalabbet ger FISKEN av Gunnar Eriksson. En pjäs om våld, mobbing och utanförskap innanför skolans slutna väggar. Det är en realistisk skildring av både gärningsmannen och offret, och vad som gör att en ung människa bryts ned och slutligen begår den värsta av handlingar…

Manus: Gunnar Eriksson
Regi: Erik Magnusson
Skådespelare: Olle Jernberg, Ruben Lopez
Scenografi: Jenny André, Erik Magnusson
Kostym: Sofi Gregersdotter
Mask: Daniela Krestelica
Ljus: Jenny André
Foto: Jonas Jörneberg
Grafisk form: Mattias Abrahamsson
Producent: Frida Amnow

Klubb Outernational Södra Teatern

Tid: 21:00-01:00
Plats: Södra Bar
Arrangör: Södra Teatern
GRATIS för alla deltagare, fråga arrangörerna efter koden under dagen.

Södrans originalklubb och tillika världsförbättrande lördagsunderhållning! Vår lördagsklubb som stått emot alla trender och huserat i Södra Bar i olika omgångar sedan 2006. Men dess historia sträcker sig ända tillbaka till slutet på 90-talet då Södra Bar slog upp sina dörrar för allmänheten. Aquaba hette klubben då och drevs av bla Dj Magnus (multikulti) och djnico. 

Fokuset var då som nu den svängigaste globala dansmusiken – bollywood disco, retro highlife, mambo remixer, old school ragga, latin swing, favela funk, rysk ska och balkan brass. 

Överraskande dj:s, livegig och annat skoj!