Katarina kvartersdag 29 maj
100% kultur på lilla Söder i stora världen.

Lördagen den 29:e maj arrangeras för första gången Katarinakvartersdag. I kvarteren söder om Mosebacke är vi flera som arbetar med kultur, både lokalt och ute i världen. Sista lördagen i maj öppnar vi våra dörrar ännu mer än vanligt för alla som bor och verkar i eller bara besöker området. Klezmerbandet, Sabbath Hela Veckan leder vägen till de öppna husen hos Södra Teatern, Polska institutet, Dramalabbet, Katarina Kyrka och Intercult. På kvällen blir det ett svängigt, nyskrivet, dramatiskt, postklassiskt och dårlikt scen- och klubbprogram.

Intercult tog initiativet och bjöd in kollegor i området som arbetar med en internationell profil i sin lokala verksamhet. Katarinakvartersdag arrangeras i år i samarbete med Södra Teatern, Polska institutet, Dramalabbet och Katarina Kyrka. Vår ambition är att kvartersinitiativet ska växa över åren och samla en mångfald av lokala aktörer inklusive skolor, fler religiösa samfund, kaféer och andra.

Ida Burén, verksamhetsledare, Intercult
”Det har varit lustfyllt och givande att lära känna sina grannar och kollegor i området. Vi är stolta att kunna presentera ett så rikt kulturprogram från hiphop till nyskriven dramatik, postklassisk konsert, en meditativ trumcermoni och praktisk EU-information. Allt detta i Katarinakvarteren!”

Läs hela presmeddelandet (PDF)