Europaforum Hässleholm 2015
VAR: Hässleholm
NÄR: 17–27 augusti
Hur ska Europeiska Unionen hantera flyktingströmmen över Medelhavet? Vad kommer att hända med Storbritanniens EU-arbete och hur påverkar det resten av unionen? Hur ska EU tackla konflikten mellan Ukraina och Ryssland? Välkommen till Europaforum 2015.

Europaforum Hässleholm är gratis och öppet för allmänheten. Dock krävs föranmälan senast den 17 augusti eftersom antalet platser är begränsat.
Hela programmet för Europaforum Hässleholm med anmälan finns här

Beyond the obvious – Culture actions Europes årliga konferens
VAR: Göteborg, Brewhouse
NÄR: 15–17 oktober
I år kommer konferensen att undersöka spänningarna mellan det privata och den offentliga sfären, de höga motsättningarna mellan de principer vi står för, de system vi inför och de beteenden vi accepterar eller även praktiserar under tryck av verkliga och falska utmaningar.
BTO 2015 syftar att vara en tankeväckande insamling av stora och små dialoger, möten och utbyte mellan lokala och andra europeiska kulturaktörer.
Konferensen anordnas i samarbete med Region Västra Götaland .
Läs mer här

Rapport från ENCATs årliga konferens 2014
“Nya utmaningar för konst och kultur: Är det bara om pengar?” är titeln på rapporten från ENCATs 22:a årliga konferens som finns att läsa här.
Nästa konferens, “The Ecology of Culture: Community engagement, Co-creation and Cross Fertilization” kommer att hållas i Lecce, Italien den 21–23 oktober 2015.

Du kan registrera dig här

Kathréptis – Culture Actions Europe CounterConference
VAR: Aten
NÄR: 21–22 september
Aten befinner sig idag i korsningen av Europas förhoppningar och farhågor. Många år av kris har utlöst reaktioner som kan peka på nya sätt för kreativitet, engagemang och social förnyelse.

Kathréptis (spegel) är en internationell sammankomst, öppen för alla, för att utbyta, lära, diskutera och bygga samarbeten runt behovet av att placera kulturen i städernas centrum. Läs mer här

River//Cities projektmöte i Wien 25–27 juni
Intercult deltar tillsammans med 10 partners från Europa i ett sista projektmöte för Rivers of Opportunities. En av punkterna i det gedigna programmet är River//Cities Workshop: Audience Development at the Danube Island Festival
Mer information här

NECE 2015 – Networking European Citizenship Education – Conference: Them and Us: Citizenship Education in an Interdependent World
VAR: Thessaloniki, Grekland
NÄR: 22–24 oktober 2015
NECE är ett nätverk för medborgarutbildning i Europa. Årets konferens kommer att bygga vidare på resultaten av den förra mötet i Wien, som fokuserade på konflikterna i och runt om Europa. Startpunken är påståendet att religiösa, etniska och kulturella föreställningar om jaget och de andra, spelar en allt viktigare roll i politiska kriser och revolutioner, både inom Europa och utanför dess gränser.