Inbjudan: Bokmingel och utfrågning av Alice Bah Kuhnke
Tidningen Journalisten och EU-kommissionens representation i Sverige har den stora glädjen att bjuda in till boksläpp, mingel och paneldebatt om mediernas EU-bevakning kl. 16.00 den 17 mars 2016. Vi kommer också att fråga ut demokratiminister Alice Bah Kuhnke.
Kunskapen om EU är fortfarande låg i Sverige, inte minst bland journalister. Det var en av slutsatserna i Maria Strömviks utredning “EU på hemmaplan” som lades fram i februari 2016. Nu släpper Tidningen Journalisten och EU-kommissionen tillsammans en EU-handbok som skrivits av den erfarna EU-journalisten Sigrid Melchior. Boken kommer att delas ut till alla Sveriges journalister för att underlätta för både journalister och andra EU-nyfikna som önskar följa och rapportera om de politiska frågor som beslutas på EU-nivå.
Programmet inleds med en presentation av boken av författarinnan Sigrid Melchior, intervju med demokratiminister Alice Bah Kuhnke om mediernas roll för det offentliga samtalet och slutligen en paneldebatt om EU-rapporteringen.
Varmt välkomna!
Datum: torsdag den 17 mars
Tid: kl. 16.00–19.00
Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm
Anmälan: Via webbformulär http://bit.ly/1UmD3nk (begränsat antal platser, först till kvarn)
Tidsplan:
Kl. 16.00 – 16.10 Välkomstord av Katarina Areskoug Mascarenhas och Helena Giertta
Kl. 16.10– 16.30 Boksläpp och mingel
Kl. 16.30 – 17.00 Författaren Sigrid Melchior frågas ut om EU-handboken av Johan Wullt, chef för press, media och kommunikation på EU-kommissionens representation i Sverige
Kl. 17.00 – 17.45 Demokratiminister Alice Bah Kuhnke i samtal med Helena Giertta och Katarina Areskoug Mascarenhas
Kl. 17.45 – 18.15 Debatt om EU-bevakningen med bland andra EU-reportrarna Sigrid Melchior och Staffan Dahllöf samt Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling.
Moderator: Helena Giertta
Ca kl. 18.15 – 19.00 Mingel

Länk till information på Europahusets hemsida