HANINGE/FARSTA. En vecka har passerat sedan CORNERS Haninges start 4 maj förra veckan. Två utställningar har haft vernissage, två konstinstallationer har ägt rum i kvarterslokaler och på torg, en filmfestival har hållits. Haninge är i förändring, om ens för en liten stund. Det kan ingen förneka.

Än finns det saker kvar att göra, konst att uppleva. För dig som missat programmet rekommenderar vi:

Fredag 15 maj

Oh My Home! – 16:00-18:00
En högljudd konstinstallation på Poseidons torg som invaderar Poseidons torg för att erövra det offen- tliga rummet. Visas på Poseidons torg.

Birdhouse Gallery – 17:00-19:00
Ungdomar, med konstnärer som handledare, skapar små konstverk i form av fågelholkar. Utställnin- gen finns att se på Haninge kulturhus.

Windows & Flashes Mobile – 21:30-23:30
Windows, en föreställning med kulörta ljus, dans, skådespel i och framför några hyreshus ackompan- jeras av en mobil filmfestival, Flashes Mobile. Dessa båda verk visas på Poseidons torg samtidigt som mörkret börjar falla.

Lördag 16 maj

*Haninge Knytkalas – 15:00-20:00

Den stora avslutningen på CORNERS första stopp på en lång Europaresa. Alla verk och produktioner visas på Haninge kulturhus, av konstnärer från Europas alla hörn såväl som lokala talanger. Vi bjuder på konst, kultur, musik fest och självklart god mat.

Med stöd från Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Haninge kommun, Haninge Konsthall, Kul- turrådet. Stena Fasigheter, Wallenstam, Farsta Fanfaren och Farsta biblioteket.

Ladda ner pressbilder: http://www.intercult.se/wp-content/uploads/2015/05/Bilder.zip

Kontakt och intervju:

Charly Wassberg Borbos – producent CORNERS
M: +46 730 63 66 08
charly.wassbergborbos@intercult.se

Chris Torch/Intercult – konstnärlig ledare CORNERS
M: +46 70 554 10 23
chris.torch@intercult.se

CORNERS
Sedan starten 2010 har CORNERS genomfört åtta så kallade Xpeditioner där de medverkande konst- närerna utforskat Europas hörn: North Xpedition, Caucasus Xpedition, Balkan Xpedition, East Xpedition, Basque Xpedition, Northern Ireland Xpedition, Puglia Xpedition och North East Xpedition

CORNERS har ett flerårigt stöd från EU/Creative Europe (2014–2018)