Kom och träffa unga curators från Sankt Petersburg, Murmansk, Archangelsk, Kaliningrad över en fika och ett glas vin på Svenska Institutet i Stockholm! Vi lyssnar på deras berättelser om arbetet i Ryssland och minglar med de ryska gästerna.

Tid: måndagen den 18 maj, kl. 17:00- ca 20:00
Plats: Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
Språk: engelska

Den 18 maj är Intercult värd för ett besök från TOK, Creative Association of Curators i Sankt Petersburg. Åtta ryska curators kommer till Stockholm för att träffa svenska curators och kulturaktörer intresserade av konst i sociala sammanhang. Besöket är ett första steg i vårt gemensamma projekt med målet att skapa ett nätverk av unga curators som arbetar med offentlig konst och sociala konstnärliga projekt (social practices). Under hösten genomför vi en svensk resa till Ryssland (intresseanmälan under seminariet). 2016 fortsätter projektet med ett residensprogram med kortare vistelser i Ryssland och Sverige.

PROGRAM

  • Project presentation
  • SI Creative Force Russia- cooperation possibilities for Swedish organisations
  • TOK curators Anna Bitkina and Maria Veits: various activist and social practices in contemporary Russian art and TOK local and international projects
  • Mingel

För att vi ska veta hur mycket ”fika” vi ska beställa, anmäl dig senast den 15 maj här.

Mer information om projektet finns på: http://www.intercult.se/projects/young-curators-art-operators-network/

Samarbetspartners


Swedish Institute Creative Force Program funds the project.


CREATIVE FORCE