Nu ger sig EU-kommissionen ut på Sverigeturné och besöker 4 universitet runt om i Sverige. Första stopp är Stockholms universitet torsdagen den 7 mars. Vi har flera aktiviteter planerade för både studenter och allmänhet. Anmäl dig här:http://bit.ly/244Gkfs

PROGRAM
11:45-12:30 Matig lunchmacka (kostnadsfri) med dryck

12:30-13:20 Migrationsseminarium: Hur kan vi gemensamt lösa flyktingkrisen?

EU-kommissionen jobbar hårt för gemensamma europeiska lösningar för att hjälpa de miljontals människor som är på flykt undan krig och katastrofer. Svenska myndigheter och civilsamhället har bidragit till en generös flyktingpolitik som gett många flyktingar en fristad i Sverige. Vad kommer hända härnäst? Kan vi hitta gemensamma lösningar som funkar både för Sverige och Europa? Välkommen till paneldiskussion med publikfrågor om de senaste förslagen på EU-nivå ex. ny gränskontrollmyndighet, revision av Dublinförordningen och mycket annat.

Deltagare: Europaparlamentariker Linnea Engström (MP), Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör Migrationsverket, Johan Wullt, chef press, media & kommunikation EU-kommissionen och Alexandra Segenstedt, sakkunnig Röda Korset.
Moderator: Eva Sjögren, direktör Sieps

13:30-14:30 EU som karriärval

Missa inte chansen att arbeta i en internationell och stimulerande miljö med utvecklande arbetsuppgifter! Du kommer få höra om de största institutionerna, Europaparlamentet och Kommissionen, deras roll och samspel samt vad din roll i de institutionerna kan bli. Därefter kommer Universitets- och Högskolerådet att visa hur vägen till en praktik eller en anställning inom institutionerna kan se ut. Slutligen får du träffa tjänstemän inom institutionerna och höra om deras spännande vardag och om oändliga karriärmöjligheter.

14:30-15:00 Gofika!

15:00-16:00 Klimatseminarium: vägen framåt efter klimatkonferensen i Paris.

Anföranden om resultaten från klimatkonferensen COP21 i Paris och vägen framåt för att realisera den nya, gemensamma klimatplanen. Även publikfrågor och svar.

Deltagare: EU-kommissionär Miguel Arias Cañete, ansvarig för klimat & energi, Åsa Romson, miljöminister och Johan Kuylenstierna, professor & chef för Stockholm Environment Institute

Moderator: Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens Representation i Sverige

Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

ANMÄL DIG HÄR:http://bit.ly/244Gkfs

Arrangörer: EU-kommissionens representation i Sverige