SUPERMARKET är en konstmässa som drivs av konstnärer. Totalt samlas konstnärsinitiativ och konstnärsgallerier från 40 städer runt om i världen för att visas vid Telefonplan i Stockholm. Med ett fokus på nätverksmöten fungerar Supermarket som en unik plattform för konstnärer internationellt, vilket gör Supermarket till Sveriges mest internationella konsthändelse, som i år firar 10 år. Bland utställare som deltar för första gången återfinns bland annat Platform Arts från Belfast, Alma Martha från Kapstaden och Vsvsvs från Toronto. Några som varit med tidigare är AllArtNow från Damaskus, Ormston House från Limerick och Small Projects från Tromsø. På SUPERMARKET TALKS diskuteras yttrandefrihet och fristäder, representation av flyktingen och migrationspolitiken i samtidskonsten, bildupphovsrätt på nätet och hur den konstnärsdrivna konstscenen utvecklats de senaste 10 åren. På performancescenen RED SPOT bjuds det på både konstperformance och musik under hela helgen.

Den 20 april 19:00-24:00 hålls en Professional Preview för Supermarket där du kan få den unika upplevelsen att uppleva en förhandsvisning av den konst som kommer finnas vid Supermarket. Kostnaden för att delta är 100 kr, vilket betalas i entren vid ankomst.
Vill du delta?  Anmäl dig här

Mer information om Supermarket hittar du här:
http://www.supermarketartfair.com/
https://www.facebook.com/events/1524308451199040/

En av medarbetarna på Supermarket är Ilia Kuzubov som är konstkurator och festivalarrangör från Severodvinsk i Norra Ryssland. Ilia medverkar även i projektet Young curators & Αrt operators network.
Vill du veta mer om Ilia och vilka förutsättningar som finns för att arbeta med konst i Ryssland kan du möta Ilia hos oss på Intercult den 25 april 17.00-19.00 – helt kostnadsfritt! Anmäl dig här