Året går så sakteligen mot sitt slut och vi på Intercult tittar tillbaka på det som har hänt med Access Europa sedan starten i maj 2012.

Branchplattformen har idag 44 medlemmar, allt från kulturskapare som har valt att bli individuella medlemmar till mindre och store kulturorganisationer, kommuner och regioner. Vi har träffats två gånger på plattformsmöten och varit tillsammans på en mycket uppskattad studieresa i Bryssel. Medlemmarna har blivit inbjudna till ett special insatt seminarium om Kreativa Europa med Ann Branch, Head of Unit DG Education and Culture, Culture Programme and Actions. Den 6 december har vi mitt i värsta snöstormen tillsammans med andra diskuterat kulturens roll för demokrati och samarbete över gränserna på konferensen Det Europeiska projektets framtid – Del II.

Aktiviteterna fortsätter under 2013 och man kan anmäla sig till Access Europa närhelst under året – medlemskapet gäller nämligen ett år från inträdesdatumet.

Vill du läsa mer om Access Europa och anmäla dig, din organisation eller myndighet, ta gärna en titt på www.accesseuropa.se. Där finns såväl information som anmälningsblanketten. Eller ring och prata med projektledaren Iwona Preis: 070 756 66 44.

GOD HELG till er alla och på återseende nästa år!

Access Europa är till för alla kulturaktörer I Sverige! Man kan bli medlem som person, organisation, kommun, region, egen företagare- alla intresserade är välkomna att ta del av vårt erbjudande om kompetensutveckling som leder vidare ut i Europa och världen!
Plattformen är också ett nätverk med kultur och intresse för europeiska projekt som gemensamma nämnare.