Projekt i Östersjöregionen
Svenska Institutet har öppnat en ny utlysning för Projektinitiering som är till för er som vill starta projekt i Östersjöregionen. Utlysningen är öppen till den 30 juni 2015, ansökningarna tas emot löpande.
Läs mer…

En utlysning för kvinnliga sociala entreprenörer!
She Entrepreneurs är Svenska Institutets ledarskapsprogram för unga kvinnor från Mellanöstern. Nordafrika och Sverige. Slutdatum för ansökan till programmet är 5 november 2014
Mer info

STEP Beyond Travel Grant för resor
European Cultural Foundation har som sitt mål att föra samman kulturutövare med institutioner i hela Europa. För att stödja och främja kulturen och konsten och uppmuntra dess utövning delar European Cultural Foundation ut bidrag till kulturprojekt.
Ett av dessa bidrag är STEP Beyond Travel Grant som tilldelas kulturarbetare och konstnärer. Bidraget är ett så kallat mobilitetsbidrag för att hjälpa de att resa runt i EU, EFTA-länder (Europeiska frihandelssammanslutningen) och länder som gränsar till EU. STEP prioriterar främst unga kulturutövare och de som är i början av sin karriär men alla kan söka.

Det finns ingen deadline, ansökningar kan göras löpande under året.
För att läsa mer om STEP och hur man ansöker klicka på länken nedan.
Läs mer

Erasmus+
EU-programmet för utbildning, som även lämpar sig för samarbetsprojekt om lärande inom kultursektorn (Key Action 2), har gjort en utlysning för 2015. Programguiden på engelska, alla ”key actions” och slutdatum för inlämning av ansökan finns på Europakommissionens hemsida här:
Läs mer