Vill du få koll på och diskutera programmet Kreativa Europa och kulturens position i Europa 2014-2020?

Seminariet ger en introduktion till EU-kommissionens förslag på nästa kulturprogram Kreativa Europa och en insyn i EU-byråkratins beslutsvägar. Vi kommer också att diskutera kulturens ställning i det framtida Europa. Hur försvarar vi våra kulturpolitiska värderingar som deltagande, demokrati, yttrandefrihet och kulturens roll i samhället i det europeiska sammanhanget?

I november 2011 släppte EU-kommissionen det nya europeiska kulturprogrammet Kreativa Europa. Kommissionens förslag diskuteras nu i medlemsländerna, ministerrådet och Europaparlamentet som ska besluta om budgetramarna. Ett slutgiltigt beslut förväntas kring årsskiftet 2012-2013 och en första utlysning av det nya programmet kan komma i mitten av 2013.
I EU pågår det sedan ett par år tillbaka kampanjen we are more – act for culture in Europe som genomförs av det europeiska nätverket Culture Action Europe för att påverka och stärka kulturens position i nästa EU-budget 2014-2020.

Seminariet leds av Ida Burén, VD, Intercult och Iwona Preis, projektledare, Intercults Europeiskt Resurscentrum för Kultur.

DAG&TID: tis 20 mars 14.00-15.30
tis 24 april  14.00-15.30
PLATS: Intercult Annexet, Nytorgsgatan 15, runt hörnet
ANMÄLAN:
Seminariet är kostnadsfritt. Sista anmälningsdag är 14 mars respektive 18 april
Antalet platser är begränsat. Anmäl dig via formuläret nedan.
PÅ WEBBEN: sänds live via bambuser