EU:s vice ordförande Viviane Reding kommer, tillsammans med EU-minister Birgitta Ohlsson, till Blå hallen i Stadshuset den 15 oktober för att samtala med svenska medborgare om EU:s framtid.

Vilket EU vill du leva i? Året 2013 har varit medborgarens år i Europa. Runt om i Sverige och i Europa har medborgare fått uttrycka sina åsikter om EU:s framtid. Dessa samtal fortsätter nu när EU:s vice kommissionär kommer till Stockholm. Alla politiker kommer att finnas tillgängliga för att lyssna till medborgarna, svara på frågor för att sedan ta med sig deras förslag och åsikter till EU:s beslutsprocess.

Läs mer om bakgrunden till Medborgardialogen
I år är det Europeiska året för medborgarna och 2014 är det Europaparlamentsval. Därför vill Europa Kommissionen samla 350 deltagare från hela landet i olika åldrar, varierad bakgrund och en gemensam nämnare: det Europeiska medborgarskapet, för att tillsammans med EU:s beslutsfattare samtala om EU:s framtid. Medverkar under hela dialogen gör EU:s vice ordförande Viviane Reding, Sveriges EU-minister Birgitta Olsson, svenska Europaparlamentariker och lokalpolitiker. Dessa och fler beslutsfattare är på plats för att lyssna till vilket EU du vill leva i, lyssna till dina synpunkter och hur du ser på sina rättigheter och möjligheter som EU medborgare. Dagen kommer att göras så interaktiv som möjligt. Vi har möjlighet att stå för resekostnaderna och eventuellt boende för en begränsad del av deltagarna som har långt att resa. Till detta ska sägas att alla som vill och kan har möjlighet att följa dialogen via webben och komma in med synpunkter och förslag via sociala medier. Håll dig uppdaterad och delta, vi vill höra din röst!

Samtliga inkommande frågor kommer att besvaras och resultaten från mötet kommuniceras direkt till beslutsfattare på plats. Materialet kommer även att sammanställas i en rapport till EU-kommissionen, Europaparlamentet och till lokala politiker. Underlaget används sedan som ett värdefullt bidrag i debatten om EU:s framtid.

MEDBORGARDIALOG 15 oktober Stadshuset
Inbjudna: Vem som helst kan anmäla intresse att delta!
Tid: 12:30–14:30 den 15 oktober 2013. En lättare lunch serveras 11:30.
Plats: Blå Hallen, Stockholms Stadshus
Kostnad: Det är gratis att delta.
Registrering: Senast 1 oktober. Bor du långt ifrån Stockholm så betalar Representationen resa tur och retur samt hotell för en natt. här.

Här kan du läsa mer:
·   Om medborgardialogerna runtom i EU
·   Om medborgardialogen i Stockholm 15 oktober 2013
·   Om EU-medborgarskapet
·   Om Europeiska året för medborgarna