Möt politikerna som deltar i årets upplaga av Södermalms Medborgardialog i 25 april 14:00-16:00 på Medis Bibliotek på Södermalm i Stockholm.

Lars Ohly – Vänsterpartiet

Lars Ohly var partiledare för Vänsterpartiet fram till 2012. Under sin tid som partiledare ledde han partiet i Europaparlamentsvalet 2004. Idag är Lars Ohly riksdagsledamot i kulturutskottet och EU-nämnden. Som tågmästare har han arbetat för högre löner och bättre arbetsvillkor på järnvägen.

Arba Kokalari – Moderaterna

Föreslagen som nr 6 på Moderaternas lista till EU-parlamentet. Internationell sekreterare för Muf och ledamot i kommunfullmäktige. Arba vill jobba för fri rörlighet och öppenhet i Europa och att EU ska ta större krafttag i att främja mänskliga rättigheter och demokrati i världen.

Jakop Dalunde – Miljöpartiet

Kandiderar till Europaparlamentet och sitter som ledamot i kommunfullmäktige. Jakop brinner för alla människors rätt att leva och verka var de vill – i frihet från förtryck och nationsgränser. Han kämpar för miljön och att klimatpolitiken ska gå i samklang med ett globalt rättviseperspektiv.

Margaret Gärding – Feministiskt initiativ

Var en nyckelperson vid de svenska bojkotterna mot apartheid. Margaret vill öka medvetenhet om och driva frågor kring mänskliga rättigheter. Arbetar mycket med genusfrågor och för HBTQ rättigheter. Hon är emot rasism och islamofobi och vill stödja fattiga och marginaliserade grupper.

Jenny Sonesson – Folkpartiet

Har tidigare arbetat som socialsekreterare och i Europaparlamentet. Jenny jobbar mot barnsexhandel och har även suttit i styrelsen för kvinnojouren ”Alla kvinnors hus”. Idag arbetar hon som politisk sakkunnig hos EU-ministern och är en av Liberala kvinnors huvudkandidat till Europaparlamentet. Jämnställdhet är en fråga som ligger henne varmt om hjärtat.

Magnus Nilsson – Socialdemokraterna

Var ordförande för Socialdemokratiska studentförbundet mellan 2010 och 2013. Han har en masterexamen i Europakunskap från Göteborgs universitet. Magnus Nilsson kandiderar till Europaparlamentsvalet 2014 för Socialdemokraterna.

Per Karlberg – Centerpartiet

Politiker och kandidat till Europaparlamentet för centerpartiet.