Höstens program för ACCESS EUROPAs medlemmar börjar ta form. Här är några datum att boka in redan nu.

26/9 Medlemsmöte på Region Halland

Första mötet hålls den 26 september hos vår medlem Konst och Kulturavdelningen på Region Halland.

Oktober

I oktober kommer vi att bjuda in er till en debatt om EU medborgares rättigheter på Södermalm. Dialogen arrangeras av Europa Direkt Intercult i oktober och anknyter till Medborgaråret 2013 och Europakommissionens pågående medborgardialoger i Europa inför EU- parlamentsvalet den 25 maj 2014. Europakommissionen avslutar rundan den 15 oktober med en stor tillställning på Stadshuset i Stockholm.

4-6/11 Brysselresa

Den 4-6 november åker vi igen tillsammans till Bryssel för att besöka ett par EU institutioner och delta i European Culture Forum 2013 som i år handlar om kulturens mätbarhet, nya finansieringsmodeller och publikutveckling.
Intresseanmälan om resan skickas till iwona.preis@intercult.se som lägger upp programmet för studiebesöken på måndag och bokar hotell för gruppen. Anmälan till konferensen och flygbiljetter tar man hand om själv. Hotellet betalas sedan av var och en på plats, konferensen är kostnadsfri. Boka gärna första morgonflyget så fort som möjligt, platserna brukar gå åt fort! Vi meddelar de som vill följa med så fort konferensanmälan är öppen.

22/11 Konferens Det Europeiska Projektets Framtid lll på Europahuset, Stockholm

Förhoppningsvis kan vi presentera Kreativa Europa på vår stora konferens den 22 november på Europahuset. Access Europas medlemmar får förhandsinbjudan till konferensen.

Kommande medlemsmöten

När Kreativa Europa kommer igång med nya utlysningar så blir det återigen dags för Access Europa att prata projekt. Vi siktar på att göra det på ett medlemsmöte tidigast i december eller i början på nästa år.