.

Den 22 maj inbjuder Europa Direkt Intercult dig till ett unikt möte med Luca Bergamo, nytillträdd generalsekreterare för det största kulturpolitiska nätverket med säte i Bryssel; Culture Action Europe (CAE).

Direkt efter medlemsmötet för plattformen Access Europa och på väg mot Teaterbiennalen i Jönköping passar han på att hålla ett seminarium hos Intercult, som är medlem i CAE.

Europakommissionens förslag på Kreativa Europa diskuteras fortfarande i ministerrådet och Europaparlamentet. Nerdragningar I EU budgeten kommer att påverka alla program och CAE tillsammans med sina medlemmar. Hela Europa arbetar aktivt för att behålla den tidigare föreslagna budgeten för programmet. Kommunikationen bedrivs framför allt genom kampanjen We are more, för mer kultur i EU.

Seminariedeltagare får möjlighet att få en presentation av nätverket Culture Action Europe och en kort uppdatering om läget med programmet Kreativa Europa.

Tid: Onsdagen den 22 maj kl. 17.00- 18.00. Mingel börjar redan ca 16.00.

Plats: Intercult, Nytorgsgatan 15, Stockholm
Södermalm (ingång till Annexet från Sandhamnsgatan 8.)

Anmälan görs genom att maila här till: Iwona Preis
.

Deltagandet i seminariet är kostnadsfritt men antalet platser I lokalen är begränsat så vi vill gärna att meddelar oss om du får förhinder.

Programmet under den tidigare delen av eftermiddagen är enbart till för medlemmar i Access Europa. Plattformen är öppen för medlemskap och länken till medlemsanmälan finns här

Programmet för medlemsmötet den 22 maj i Access Europa läser du genom att klicka på logon: